Al Qaida – vejen til 11. september

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Lawrence Wright: Al Qaida – vejen til 11. september

People’s press 2008

512 sider

Pris 349 kr.

 

Denne roman fortæller den moderne terrorismes kronologiske historie. Den bygger på talrige interviews med lige så talrige kilder. Og resultater er både imponerende og fremragende.

Lawrence Wright fortæller historien om al-Qaida, om rødderne i mellemkrigstidens islamiske fundamentalisme, om stifterne, den egyptiske kirurg Ayman al-Zawahiri og den saudiske ingeniør Osama bin Laden, om kampen mod russerne i Afghanistan i 1980’erne, anslagene mod amerikanske mål i Afrika i 1990’erne og endelig 11. september, der åbnede en ny front i al-Qaidas krig: Vesten.

Det fremgår, at Al Qaida er Osama bin Laden – uden ham ingen organisation. Han repræsenterer ikke den islamiske verden, der gerne så ham arresteret. Han er kun en stille fundamentalistisk fanatiker med en magnetisk udstråling, på overfladen en mand, der leder en skrøbelig og fattig organisation, der på pinlig vis kan ryste fjenden uden at ryste på hånden, når det koster menneskeliv

Wright udstiller det katastrofalt dårlige informationsniveau, der er mellem FBI og CIA i USA, og alt i alt leverer han en dokumentarisk spændingsroman af de sjældne. Romanen har fortjent fået flere priser i USA deriblandt Pulitzer prisen 2007.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *