Mit asiatiske køkken

Anmeldt af Eline Andersen
Mit asiatiske køkken

Nicoline Lykke: Mit asiatiske køkken
Muusmann Forlag 2025
164 sider
199,95 kr

Duften af ristet sesamolie, en gryde med simrende ramen og lyden af damp, der stiger fra en bambuskurv med gyoza – det var dér, jeg befandt mig en tirsdag aften midt i mit eget køkken, men det føltes som at være i Tokyo. Mit asiatiske køkken af Nicoline Lykke er ikke bare en kogebog – det er en personlig billet til Østens gadekøkkener og izakayaer, pakket ind i nærvær, varme og madglæde.

Jeg har altid været draget af det asiatiske køkken, men ofte følt, at det var for besværligt at kaste sig ud i. Den følelse blev gjort til skamme. Nicoline formår at gøre selv de mest “eksotiske” retter håndgribelige. Hun guider én trygt gennem ingredienser og teknikker uden at gå på kompromis med smag eller ægthed.

Det hele er fortalt med en ægte passion – man mærker, at hver opskrift er forankret i personlige oplevelser og minder. Særligt hendes yakitori med karamelliseret glasur er blevet et nyt hit hjemme hos os, og hendes opskrift på bao-boller er endelig den, der virker for mig! Hendes kærlige noter i marginerne og små køkkentricks gør hele forskellen.

Layoutet er smukt, billederne inspirerende – og vigtigst af alt: man får lyst til at gå i gang med det samme. Det gjorde jeg