Mit vilde vikingekøkken

Anmeldt af Eline Andersen

Jim Lyngvild: Mit vilde vikingekøkken
Lindhart og Ringhof 2013
203 sider
249 kr.

Jim Lyngvild har udgivet en kogebog, som bunder i hans store fascination af vikingetiden. Det er absolut en spiselig udgivelse – lækre sølvornamenterede omslag, flotte ikoniske billeder og en teskefuld vildskab. Normalt når jeg anmelder kogebøger, så gør jeg det efter en grundig tur i køkkenet med bogen og dens opskrifter. Denne gang har
øjnene set sig mætte og jeg har blot lavet et par enkelte og meget nemme
grødopskrifter – FORDI – bogen baserer sin kogekunst på bål-tilberedning og med
ingredienser plukket i grøftekanten – og det har jeg bare ikke overskud til.
Det er så som så med vildskaben i køkkenregionerne for tiden – men når jeg
alligevel giver bogen en varm anbefaling er det således fordi selve bogen er en
fin mundfuld fotos og inspiration til, hvor vildt det kan blive, hvis bare man
havde lidt mere vikingetid i dagligdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *