Møgkællinger

Anmeldt af Eline Andersen
 
 
Gretelise Holm: Møgkællinger
Lindhardt og Ringhof 2010
301 sider
Pris 299 kr
 
”Møgkællinger” er 5. bind i serien om journalisten Karin Sommer, der blandes ind i opklaringsarbejdet omkring et mord på en ung kvinde.
Karin Sommer er gået på pension.  Men en henvendelse vedrørende mordet på en kvindelig højskoleelev, får vakt Karin Sommers nysgerrighed, måske er en uskyldig mand dømt i sagen.
Sideløbende er der voldsomt fokus i pressen på tilsyneladende tilfældige skamferinger og drab på en række mænd. En eller flere kvinder har sat sig for at hævne de voldtægter og drab der dagligt sker på kvinder og som resulterer i, at alle kvinder lever i en grad af utryghed og angst for at det kan ske for dem, hvis de en dag er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.
Gretelise Holm skaber en aktuel debat ved at sætte tingene lidt på spidsen og personerne fremstilles troværdigt og fanger stilen godt fra de tidligere bøger. Historien er fængende og lange afsnit skal læses i et hug, for den er umulig at lægge fra sig.
En god roman om forholdet mellem mænd og kvinder, mellem søskende og ægtefolk – om mediernes magt, sex og om kvindelige journalister der overvejer at skrive en kriminalroman.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *