Jeg overvejer at gøre det forbi

Anmeldt af Ib Ahnfeldt

Iain Reid: Jeg overvejer at gøre det forbi

Oversat af Alis Friis Caspersen

Lindhardt og Ringhof 2017

245 sider

Pris200 kr.

Iain Reid er canadier. Han har tidligere skrevet fagbøger, og dette er hans første roman. Den er nervepirrende og uhyggelig, og den efterlader spørgsmål, som jeg ikke kan besvare. Jake og hans kæreste har været på besøg hos hans forældre laaangt ude på landet, hvor de bor på en gård. Forældrene vil gerne have, at de overnatter, men de beslutter at køre den lange vej hjem gennem et heftigt snevejr. Trods sne og kulde gør de holdt ved en isbod og køber slush ice, men de skal jo af med bægeret, og så begynder uhyggen og alt det bizarre i en lukket high school. Bogen er fortalt gennem hende, og hun kan ikke beslutte, om hun ønsker at afslutte deres forhold, måske gør hun, men hun er usikker og bider negle. Hun har et distant forhold til sine fingre, hun omtaler sig selv og sine fingre som ”vi”. Jeg vil ikke fortælle, hvad der sker, dels fordi det ødelægger historien, dels fordi jeg ikke er sikker på, at jeg forstår det. Men du skal læse det, det er velskrevet, spændende og inciterende. Jeg bliver nødt til at læse den en gang til ….

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *