Ildens evangelium

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Michel Faber: Ildens evangelium

Oversat af Claus Bech

Tiderne skifter 2010

193 sider

Pris 249 kr.

 

Michel Faber er bosiddende i Skotland, og dette er hans ottende bog. Flere af de syv øvrige er oversat til dansk.

Denne bog er Fabers bidrag til en international myteserie, hvor fyrre forlag fra hele verden har bedt deres topforfattere genfortælle en myte efter eget valg. Dette er Fabers bud på Prometheusmyten, hvor guden Prometheus bragte menneskeheden ildens gave og senere måtte lide så grufuldt derfor.

Theo Griepenkerl er bogens hovedperson, og den starter med, at han finder nogle papyrusruller i et sønderbombet museum i Irak. Han sjæler rullerne, som er skrevet på aramænsk, hvilket er Theos speciale. Teksten viser sig at være et femte evangelium skrevet af et øjenvidne til Jesu korsfæstelse, og den tegner et noget andet billede af Jesus og disciplene end det vi kender. Det er underholdende satire på højt plan. Teksten udgives på et forlag, som kun er interesseret i penge, og Theo må ud på en lang præsentationsrejse, hvor han mærker problemerne med at pille ved troens grundsten.

Denne bog er både underholdende og spændende, og så er den velskrevet. Læs om Theos hybris og f¨å nogle gode timer med denne bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *