Kasper Hvidt. Under himlen, midt i målet

Anmeldt af Eline Andersen

Rasmus Bech: Kasper Hvidt Under Himlen, midt i målet
Peoples Press 2010
394 sider
Pris 199,95 sider 

”Kasper Hvidt. Under himlen, midt i målet” er en samtalebiografi mellem sportsjournalist, Rasmus Bech, og Kasper Hvidt, som gennem mange år var 1. keeper på det danske håndboldlandshold, og nu efter mange år i bl.a. spansk håndbold er vendt hjem til Danmark og AG København.

Det er der blevet en meget lærerig samtale ud af. Det er ikke uvæsentligt, at denne biografi netop er blevet bygget op som en samtale, hvor både Rasmus og Kasper har så stor indsigt i håndbold men også har noget at byde ind med i forhold til emner som for eksempel vindere-tabere, kulturforskelle, mentaliteter og forhold mellem mennesker på banen og udenfor. Det giver denne sportsbiografi et niveau og en ramme, som holder hele vejen igennem.

For hvorfor er det lige, at vi skal læse sportsbiografier? I min optik skal vi læse dem, hvis sportsmanden kan byde ind med overvejelser, som rækker ud over kampreferaterne og betragtningerne om skiftende med- og modspillere, trænere, presse – som jo er et must for en sportsbiografi – men ikke gør det alene.

Bogen er et hopskud, som Kasper Hvidt lukker ind i målet med fin refleksion over, hvad der er vigtigt – under himlen, midt i målet. 

Nu vil jeg selv blænde op for finalen TV2, hvor netop AG København er med, og hvor Hvidt står i målet.