Den åbne grav

Anmeldt af Eline Andersen

Den åbne grav

Christian Mørk: Den åbne grav
Politikens Forlag 2011
280 sider
Pris 250 kr.

Tredje bind i trilogien om den amerikanske knogle-detektiv Kit Henson. Bind 1 og 2 havde hver sin klang: Bind 1, Kejserens Port (2009) en slags gotisk gyser, bind 2, Jaguarens datter (2011) en latinamerikansk magisk myte og nu Den åbne grav (2011) i en mere europæisk, realistisk tone.

Jeg holder meget af fortløbende fortællinger, hvor basis støbes og der for hvert bind bygges yderligere op. Således også i denne fortælling, hvor vi igen møder Den Hvide Rotte og hans søster, Olivia. Olivia har netop taget flugten fra en dødsdom og er på vej med Den Hvide Rotte til Europa. De er ondskabens væsen, og Kit tvinges til at konfrontere sig selv med sine traumer. Kit tvinges til at tage det opgør med Den Hvide Rotte, som hun har flygtet fra i over syv år. Hendes datter, Martine, og mand, Rufus, bliver hvirvlet ind i fortællingen. Og således ramler det skrøbelige fundament af hverdag, Kit gennem de seneste syv år har forsøgt at bygge op. Rufus kidnappes og tempoet stiger progressivt.

Christian Mørk har højt til loftet i sine spændingsromaner, og sproget er fint og skarpt. Han binder de tre bind sammen på en poetisk måde, som drager mig som læser. Jeg løser romanen både for fortællingen men også meget for fortællingens klang.

Stik mig bare et bonus bind til denne trilogi – Kits verden holder som underholdning og spænding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *