Dødesporet

Anmeldt af Eline Andersen

Dødesporet: Sara Blædel
Peoples Press 2013
317 sider
Pris 299,95 kr.

Når man sidder i en sofa i Roskilde, så er Dødesporet lige et skuldertræk væk – en nærmest tilgroet sti i Hvalsøskoven, hvor vi cykler på mountainbike i weekenderne. Når jeg er på min MTB, så er jeg ved at dø, når det går op ad bakke og netop Dødestien er en sti, hvor man i gamle dage fragtede de syge og døende ud til en gammel offer-eg, for at ofre lidt af deres blod til guderne.

Men det er ikke gamle dage, det er ikke en tur på MTB, men det er Sara Blædels ottende roman om Louise Rick – chef for efterretningstjenesten i København – og hendes arbejde med blodige forbrydelser. Som i de forrige krimier, foregår handlingen i og omkring Roskilde, hvor Louise selv kommer fra. Hendes egen fortid rammer hende også i denne fortælling, hvor det i begyndelsen drejer sig om en teenagedreng, som er løbet hjemmefra.

Hvalsø er et dunkelt sted på landkortet og det bliver ikke mere dunkelt af, at Louise og korps optrævler gammel nag, asatro og blodige intriger.

Det er en krimi med masser af spænding og næste gang, jeg tramper udaset op ad Dødesporet på min MTB vil jeg lytte til blodet, der suser i ørerne og tænke på plottet her i bogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.